Büyülenme Hakkında yangın kapısı

Wiki Article

Yangın bapları tasarruf kayranına bakılırsa, rengine için ya da modeline bakılırsa çeşitli sınıflandırmalara basıcı tutulurlar. Çok kesif kullanılan prototip sınıflandırması bayağıdaki gibidir

Yangın Bapsı, evgin durumlarda örgüdan emniyetli bir şekilde boşaltma olanakı sağlayıcı, kanunlarla mecburi hale getirilmiş ve anatomi hayatını yapı taşı yer, binaların en önemli unsurlarından biridir.

     Yangın Kapısı insanoğluın, binanın eminğini sağlayan ve yangın ile temasa son veren kapıya denir.

Özellikle yeni bayındırlık kanunuyla müşterek sıfır binalardan kalan denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın kapısı ve yangın merdiveni gibi kriterler bile çok sıkı teftiş şeşnda tutulmaktadır.

Yangın Kapısı Kilidi bapnın resen kapanması ile yanında devreye giren, ısı ve yamanın öteki tarafa geçmesini önleyen Yangın Kapısı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit sebebiyle Yangın Bapsı pıtrakı cimriya kapanmaktadır.

Sertifikalar: Yangın kapkaloriın sertifikalı olup olmadığı, fiyatını etkileyen bir başka faktördür. Sertifikalı bir yangın kapısı, uluslararası standartlara onat olarak test edilmekte ve onaylanmaktadır.

Spiral yangın merdiveni ya da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven ismini şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine nazaran henüz az tercih edilmesinin nedeni insanların inerken kat çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde bile baş dönmeleri yahut balans kaybı üzere şeyler yaşayabilmeleridir.

Hakikaten yangınlardan korunmak dâhilin üs olan yangın merdivenleri çoğu yerde ıztırari olarak tutulmaktadır.

Bir binada hangi tür yangın merdiveni kullanılacağını saptama geçirmek yürekin uzmanlara danışmak gerekir. İyi bir yangın firmasına danışmak veya çatı denetiminden sorumlu özel kasılmalardan fikir bağışlamak, yangın merdiveni seçimini kolaylaştıracaktır. Binanın mimari binasına amelî yangın merdiveni seçilebilir, binanın tasarruf amacına yarar türler yeğleme edilebilir.

Binada bulunan kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden dışarıya yahut yangın merdivenlerine yetişmesinı sağlayan Yangın Kapısı modelleri kendi içerisinde hiç kanatlı, çift kanatlı ve panik barlı Yangın Kapıları olarak sınıflandırılmaktadır.

Paslanmaz Yangın Bapları : Paslanmaz yangın bapları paslanmaz levhalardan üretilmektedir. Kasada 1.5 mm, kanatta 1mm sac kullanılmaktadır. Paslanmaz yangın kapıları prestij ve metanet dâhilin tercih edilir.

Yangın en muhataralı riziko sınıflarından biridir. Yangınlarda yapı mukavemeti, kişi boşaltma rahatışı ve yangının dağıldığı alanların denetçi şeşnda tutulması yaşamsal önem taşımaktadır.

Yangın çıkış bapsı özellikleri olarak da hatıralan yangın bapsı özellikleri şunlardır

Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması Karşı Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini yönlü görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli çıbanlı kriterler dide önüne alınarak karar Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul verilmektedir. Özellikle sahih bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden yararlı raporunun hileınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Report this wiki page